Dela sidanDela sidan
/media/131679/allman_hemsida.jpg?anchor=center&mode=crop&width=750&height=320&rnd=131257029110000000

Allmän kurs

Om du inte har fullständiga grundskole- eller gymnasiebetyg och har bestämt dig för att skaffa dig en behörighet kan du söka till oss. Vår utbildning kan ge dig grundläggande högskolebehörighet, behöriget till yrkeshögskola eller kunskaper för vidare studier på gymnasienivå. Vi är ett spännande alternativ till gymnasieskolan och Komvux.

Kursstart: 2017-08-21  
 
Sista ansökningsdag: 2017-05-15  
Kursens längd: 1 - 4 år  
 
Information:

Hos oss kan du läsa för att få grundläggande gymnasiebehörighet.

HT 2017: Känn dig för kurs 8-10 maj.

 
 

Om kursen

Vi vet att bildning lever i alla människor. För oss är inte kunskap uppdelad i ämnen, här studerar du tematiskt. Genom att jobba ämnesövergripande sätts kunskapen i ett större sammanhang.

Under temats första veckor får du kunskapsintroduktion och inspiration.  I det fortsatta temaarbetet är du projektledare och jobbar aktivt mot dina mål. Med dina intressen och vilja att skaffa nya kunskaper styr du innehållet. I ditt arbete handleder vi dig i din lärprocess mot bildning och dina uppsatta mål.

Temat ger ämnesbehörighet i svenska, samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap. Matematik och engelska läser du utöver temat.

Inom temastudierna får du också filosofi 1 och 2, dessutom erbjuder vi högre kurser i samhällskunskap, historia och matematik.

Behörighet i ämnena och omfattningskravet leder till ett studieomdöme. Läs mer om omfattningskrav och studieomdöme på www.folkhögskola.nu

Här studerar du på heltid och studierna varar mellan 1-4 år, dock minst 1 år då temastudierna sträcker sig över ett helt läsår.

Studieresor

Vi gör studieresor kontinuerligt för att möta omvärlden och varandra. Under våren gör vi en studieresa utomlands.

Känn-dig-för-kurs

8-10 maj har vi en tre dagar lång Känn-dig-för-kurs. Vi rekommenderar alla att gå den och de som deltar har förtur till platserna. Där får du ett smakprov på hur det är att studera tematiskt, du får träffa personal och andra kursdeltagare.

Länk till ansökan till Känn-dig-för-kursen

Ansökan

Vi antar sökande till kursen efter följande kriterier:

  • sökande måste ha fyllt 18 år och inte ha en färdig gymnasieutbildning,
  • den som har störst behov prioriteras
  • den som vi tror klarar den pedagogik och arbetssätt som vi har på kursen
  • sökande måste vara motiverad att studera

För att vi ska kunna göra ett bra antagningsarbete är det viktigt att du som sökande bifogar alla efterfrågade handlingar: betyg/intyg från tidigare studier, personligt brev, referenser, intyg från arbetslivserfarenhet och personbevis.

Förtur ges till de som gått känn dig för-kurs och de som tidigare har gått på skolan.

Sista ansökningsdag är 15 maj och 31 maj lämnar vi första antagningsbeskeden. Efter 31 maj antar vi sökande om det finns lediga platser på kursen.För mer information