Dela sidanDela sidan

Hänt på kursen

Senaste nytt från kursen i speldesign:

Här nedanför kan du följa våra kursdeltagare i deras vardag
här på skolan och få en bättre inblick i vad utbildningen i
speldesign går ut på.

Tidigare händelser

Finbesök från Hola folkhögskola 20170403–20170405

Nytt för i år är att vi har ett samarbete med Hola folkhögskolas nystartade inriktning spelmusik, som är valbar för deltagarna på deras kurs Musikproduktion och ljudteknik. Kort och gott innebär det att deltagarna på spelmusik har skapat ljud och musik till vårens spelprojekt här på Ädelfors. För tillfället arbetar deltagarna på årets andra spelprojekt tillsammans.

Därför kände vi att vi också ville träffa dem och lära känna dem lite bättre. Så vi bjöd hit dem för att umgås. Deltagarna och läraren från Hola berättade och visade lite för oss om hur de arbetar med ljud, och träffade varje spelprojektgrupp var för sig. Vi hade också spelkväll tillsammans i vilket var väldigt roligt.

Vi spelade biljard, pingis…

… och flera andra spel. Studenter från Fackelbärarnas bibelskola var också på skolan denna kväll och gjorde oss sällskap. Här spelar några av dem bordsfotboll (också kallat foosball) tillsammans med våra deltagare.

 

Föreläsning – Jämställdhet i Spelbranschen 20161202

 

På den första fredagen i ett småvintrigt december gästades vi av Josefin Westborg från Lajvverkstaden. Josefin föreläste för oss om jämställdhet i spelbranschen. Det blev en mycket intressant stund med frågor och diskussioner mellan våra deltagare. Vad kan det innebära att vara kvinna i en mansdominerad bransch? Vilka fördommar finns om kvinnors och mäns olika intressen och förmågor? Varför porträtteras vi så olika beroende på vilket biologiskt kön vi tillhör? Detta var några av de frågor som diskuterades.

Josefin hade även förberett några enkla övningar för att belysa hur vi medvetet eller undermedvetet förhåller oss till dessa föreställningar. Här fick vi möjlighet att fundera över saker vi kanske tar för givna utifrån hur vi har fått lära oss att världen och människor omkring oss fungerar och är.

Vi vill tacka Josefin och Lajvverkstaden för en mycket intressant föreläsning!

 

DreamHack 20161124

En tradition vi har på Ädelfors Dataspelsutvecklingskurser är att åka på invigningen av vinterns DreamHack, som äger rum i Jönköping i slutet av november. Det är drygt en timmes färd från skolan.

På plats så fanns det som vanligt massor av gamers, utställare och folk som hade klätt ut sig till olika karaktärer från spel (cosplay* som det också kallas). Den som var intresserad kunde testa VR-spel, äta donuts i alla möjliga och omöjliga smaker, och handla gamingprylar. Nytt för i år var också att de hade ett 20+-område som var både lugnare, bekvämare och med fönster ut mot omvärlden. Tydligen hade man också tillgång till gratis kaffe dygnet runt. Det tyckte jag som skriver detta lät som ett bra alternativ.

Flera av våra deltagare provade VR-spel.

Det fanns också mycket annat att testa och spela.

 

*En förkortning av Costume Play

Spara