Hotell och konferens
Dela sidanDela sidan
/media/131869/kreativt_skrivande.jpg?anchor=center&mode=crop&width=750&height=320&rnd=131752762140000000

Kreativt skrivande distanskurs

Med lätthet och glädje får vi igång vårt skrivande och kreativa process. Vi prövar oss fram genom olika genrer och olika typer av texter. Vi skriver korta, långa, roliga och personliga texter. Vi övar oss i att skriva flödesskrivning, poesi, novell, bildberättelse, självbiografiskt skrivande och kåseri. Genom skrivövningarna får vi verktygen som för oss framåt i skrivandet.

Kursstart: 2018-09-10  
 
Sista ansökningsdag: 2018-08-24  
Kursens längd: 15 veckor, halvfart 50 procent  
 
Information:

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasial.
 
Vi har inga fysiska träffar.
Målgrupp: Skrivintresserade.
Förkunskapskrav
: Baskunskaper i ordbehandlingsprogram. Baskunskaper i internetanvändning där man hanterar internetbaserade plattformar för lärandet. Svenskakunskaper i tal och skrift.
Kursmaterial: Skrivande röster 2, plus annat resursmaterial tillhandahållet av kursledaren.
Ansökan: Kursen är fullbokad. Det går inte att ansöka.

 
 
 
 

I kursen skriver vi egna texter och läser varandras texter. Vi övar oss i att ge  konstruktiv respons på varandras texter och få konstruktiv respons på våra egna  texter. Vi utvecklas som skrivande individer och tillsammans. Varje kursmodul  har ett särskilt givet tema där vi skriver olika texter och lär oss skrivtekniska  grepp. Genom att skriva definiera vi oss själva och gör vår röst hörd. Välkommen att bli en Skrivande röst!  Kursen är fullbokad. Det går inte att ansöka.

Kursens längd: 15 veckor. Vi har inga fysiska träffar.
Kursens omfattning: Halvfart
Tidpunkt: Distanskurs
Sista ansökningsdag: 24 augusti 2018
Kursstart: 10 september 2018
Kursslut: 21 december 2018
Målgrupp: Skrivintresserade
Förkunskapskrav: Svenskakunskaper i tal  och skrift behövs då undervisningen sker på svenska och de texter som lämnas in  ska vara skrivna på svenska. Vana att hantera ordbehandlingsprogram. Kursen är  helt nätbaserad så tillgång till god uppkoppling behövs. Kursen sker via Googles  plattform så en kunskap om hur plattformen fungerar är nödvändig. Efter ansökningstidens slut kommer en manual och en testövning som ska göras inom en  vecka att skickas ut till de sökande. Därefter görs antagningen till kursen. 
Kursmaterial: Skrivhandböckerna: Skrivande röster och Skrivande röster 2. Dessa  2 böcker inhandlas av kursdeltagaren via nätbokhandeln eller direkt av  kursledaren. Ladda ned kursplanen längst ned på sidan.
Ansökan: Kursen är fullbokad. Det går inte att ansöka.För mer information

Maria Bielke von Sydow

E-post: bielkevonsydow@adelfors.nu

Telefon: 073 274 18 29