Växt- och svampfärgning 16-20 juni

Växt- och svampfärgning 16-20 juni

FULLBOKAD!

En kurs för dig som vill ha grundkunskaper att fortsätta färga på egen hand.

Tillbaka till sommarkurser

Du kommer att få prova att färga naturmaterial, främst ullgarn, med färgämnen från växter och svampar. Vi kommer gå igenom färgningsprocessens alla steg från växtplockning och förberedelser av det textila materialet till själva färgningen och till sist gå igenom hur man stickar en färgcirkel.

Kursen kommer även att innehålla lite historisk bakgrund och hur man färgar med naturliga färgämnen så färgen blir beständig. Vi kommer gå igenom flertalet olika växter och svampar som ger färg för att sedan använda oss av några av dem för att färga garn till en färgcirkel. Vi kommer även att testa att färga olika fibertyper för att se och jämföra färgskillnaderna.

Du kommer få med dig ett kompendium hem, så du kan fortsätta din växt- och svampresa hemma efter avslutad kurs. Större delen av kursen kommer vara utomhus.

Kursledare Anna Kjellander, @fargbart på Instagram, har en industridesignutbildning och ett stort fokus på slöjd och då främst textil sådan. Hon är även utbildad svampkonsulent och plockade sin första färgsvamp vid 8 års ålder. Anna har ett stort intresse och erfarenhet av att trycka med blad och växtdelar på främst textil. Hon har deltagit i flera utställningar och hållit i kurser i färgning med både växter och svamp. Att experimentera och hitta kompositioner i trycken slutar aldrig att fascinera henne.

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu