Om oss

Om oss

Ädelfors folkhögskola drivs av arbetarrörelsens organisationer i södra Sverige. Skolan är en av Sveriges största folkhögskolor med ca 300 kursdeltagare. Folkhögskolan startades 1957 i samhället Ädelfors, till nuvarande plats i Holsbybrunn flyttade man 1972.

På skolan finns både allmänna grundutbildningar och yrkesinriktade utbildningar. Vi har plats för mer än 100 kursdeltagare på skolans internat. För den som har särskilda behov finns möjlighet att bo i egen, anpassad lägenhet.

Ädelfors folkhögskola är också en modern kurs- och konferensanläggning som varje år tar emot 100-tals kurser och konferenser. Vi har mötes- och konferenslokaler för de flesta behov. Här finns datasalar. Våra gästrum är trivsamt och praktiskt inredda. Här bor våra kurs- och konferensgäster med hög komfort i enkel eller dubbelrum. 101 bäddar står till förfogande.

Vårt kök är uppskattat för sin goda husmanskost. Naturligtvis erbjuder vi mat och dryck för alla tillfällen, festmåltid eller vickning. Hit kan du komma och äta lunch varje vardag mellan 12.00-13.00.

Här erbjuds stora möjligheter till en aktiv fritid. Vi har motionsspår, elljusspår, motionslokaler, paintballbana och bastu. Här kan man spela bangolf, padel, bordtennis, volleyboll, biljard eller prova på bågskytte. Vi har dessutom ett välsorterat bibliotek samt ett elevcafé där man kan titta på tv, spela spel eller bara umgås.

Våra ledstjärnor

Verksamhetsidé

Styrelsen

Historia

Hotell och konferens